Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti on suvanto, jossa vetäydytään muutaman päivän ajaksi pois arjen hälystä ja annetaan tilaa sisällämme olevalle hiljaisuudelle, olemisen syvyydelle, Jumalalle, jossa todellinen minämme on kätkettynä. 

 

Hiljaisuudessa voimme kohdata elämän ristiriidat, sulattaa ne itsessämme, pimeyden ja valon, vihan ja rakkauden, myötätunnon ja kostonhimon, anteeksiannon ja katkeruuden. 

Meidän ei tarvitse antaa vastauksia, vaan suostuttava elämään jännitteessä, armoa ja rakkautta janoavana ihmisenä. Sydämen rukouksessa avautuva jumalallinen todellisuus sulkee kaiken sisäänsä. 

Sana ’retriitti’ tulee englannin kielen sanasta ’retreat’, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin.

 

Vaikka hiljaisuuden tila pohjimmiltaan on ihmisen sisimmässä, sen löytämistä auttaa retriittipaikka, joka on luonnon keskellä , rauhallisessa ympäristössä.

 

Viikonloppu tai noin kahden vuorokauden mittainen retriitti rakentuu väljän päiväohjelman rytmiin,mikä ehkäisee irrallisuuden ja ajelehtimisen tunteen.

 

Valmiin ohjelman tarkoitus on vapauttaa osanottajat ratkaisujen teosta ajankäytön suhteen.

 

Osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Päiväohjelmassa jää tilaa myös yksinoloon, lepoon ja ulkoiluun.

 

Retriitin yhdessäoloa sävyttää vaikeneminen. Hiljaisuuden alettua osanottajat eivät keskustele keskenään.

 

Jos jokin kysymys tai oma elämäntilanne nousee ahdistavaksi, on mahdollisuus varata ohjaajalta kahdenkeskeinen aika keskustelua varten.

 

Rukoushetkissä laulamme ja luemme yhdessä, joten täysin ääneti ei tarvitse olla.

 

Retriitti merkitsee myös irrottautumista tavanomaisesta elämänmenosta. Kun puhelin, radio, tv, internet tai lehtienluku ei vie aikaamme emmekä puuhastele töiden tai askareiden parissa, hiljaisuudella on tilaa puhua sisimmässämme ja hoitaa meitä. 

 

Luomakunnan viisaus - hiljaisuuden retriitti

 

24. - 26.5. 2024, Villa Solhaga

 

Hengen ja ruumiin, ihmisen ja luonnon ero on johtanut tilanteeseen, jossa ihminen on häikäilemättä pystynyt käyttämään hyväkseen toisia ihmisiä, eläimiä ja luontoa. Jotta voisimme pelastaa maailman, meidän on löydettävä kokonaisvaltainen näkemys ja elämäntapa, joka sulkee sisäänsä koko luomakunnan. 


Todellisuus on yksi ja jakamaton. Mikään ei ole olemassa yksin itsessään, vaan olemme keskinäisesti riippuvaisia ja kytköksissä, ihmiset keskenään, orgaaninen ja epäorgaaninen maailma, eläimet, kasvit, kivet. Olemme erottamattomasti yhteydessä toisiimme pienimmästä atomista koko universumiin.


Tässä hiljaisuuden retriitissä kuuntelemme puiden, kasvien, lintujen, meren, kivien, ikiaikaista viisautta.


Saaressa sijaitseva, luonnonläheinen ja tunnelmallinen Villa Solhaga ympäristöineen tarjoaa oivalliset puitteet hiljentymiselle.


Kappelimaisessa paanusalissa virittäydymme olennaisen äärelle meditatiivisen liikkeen, virikepuheiden, hetkirukousten ja meditaation avulla. Talon väen valmistamat ateriat ovat luomukasvista, pääosin vegaanista ja tarvittaessa täysin vegaanista. Illan päätteeksi nautimme puulämmitteisen saunan lempeistä löylyistä ja vilvoittavasta merestä.

 

Retriitin vetäjänä toimii teologi ja kirjailija Kai Sadinmaa. Hän on myös rosenterapiaharjoittelija ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden rosenhoitoihin erillistä korvausta vastaan.


Majoitus osallistujamäärästä riippuen 1-2 hengen huoneissa.


Osallistumismaksu: 290 e


(sisältää ruoan ja majoituksen, mukaan omat lakanat ja pyyhe) )

 

Huom! Sitovat ilmoittautumiset

3.5.2024 mennessä

 

lisätietoja retriitistä ja ilmoittautumiset: kaisadinmaa@gmail.com

 

Paikka: Villa Solhaga,

Petuntie 375-1, 25640 Förby.

 

Luopumisen siunaus - hiljaisuuden retriitti

 

13. - 15.9. 2024, Ystävyyden Majatalo

 

Puut opettavat meille tärkeimmän. Ne ”kuolevat” syksyllä ja heräävät keväällä jälleen eloon. Samoin ihmisen elämä on jatkuvaa kuolemaa ja ”ylösnousemista”, jossa vanha jää taakse ja uusi avautuu.

 

Entä jos lopullinen kuolema on tämän jatkuvan uudistumisen ”grande finale”, elämän täydellistymistä, jota emme osaa kuvitella kuoleman prosessin tällä puolen. Kuolemassa olisi siis kyse ihmisen sielun puhdistumisesta, väärän minän kuolemasta ja ihmisen hengellisen matkan kulminaatiopisteestä, jossa antaudutaan täydellisesti Jumalalle. 

 

Tässä hiljaisuuden retriitissä annamme tilaa sille joka on syntymässä, kenties vielä heikkona aavistuksena, kaipauksena ja virittäydymme teemojen äärelle alkusyksyisen luonnon, meditatiivisen liikkeen, virikepuheiden, hetkirukousten ja meditaation avulla.

 

Retriitin vetäjänä toimii teologi ja kirjailija Kai Sadinmaa. Hän on myös rosenterapiaharjoittelija ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden rosenhoitoihin erillistä korvausta vastaan.

 

Majoitus 1-2 hengen huoneissa.

 

Osallistumismaksu: 290 e

 

(sisältää ruoan ja majoituksen, mukaan omat lakanat ja pyyhe) 

 

Talon lakanat ja pyyhe + 5e

 

Huom! Sitovat ilmoittautumiset 13.7.2024 mennessä

 

lisätietoja retriitistä ja ilmoittautumiset: kaisadinmaa@gmail.com

 

Paikka:

Ystävyyden Majatalo

Kalkkilantie 74

25110 Kruusila